25 години Македонска берза
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
10.874,31 1,39 9.852.123
TNB
27.999,01 1,83 9.771.655
ALK
17.849,86 0,55 8.907.080
REPL
106.125,03 0,12 7.641.002
STB
1.366,81 0,00 2.063.890
SBT
3.111,72 3,72 1.972.830
MPT
77.321,21 1,14 1.082.497
STIL
90,55 0,06 280.700
GRNT
1.400,00 2,80 184.800
UNI
2.880,00 -0,28 181.440
22.10.2021
Датум 22.10.2021
Вкупен промет-МКД 42.491.653
Официјален пазар 42.491.653
Редовен пазар 0
Блок трансакции 0
Трансакции 156
Капитализација котирани акции (МКД) 214.309.676.327
Добитници 10
Губитници 1
Без промена 5
Девизни курсеви
1 USD = 53,02 МКД     1 EUR = 61,70 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
10.874,31 1,39 9.852.123
TNB
27.999,01 1,83 9.771.655
ALK
17.849,86 0,55 8.907.080
STB
1.366,81 0,00 2.063.890
SBT
3.111,72 3,72 1.972.830
MPT
77.321,21 1,14 1.082.497
GRNT
1.400,00 2,80 184.800
TEL
340,00 0,00 112.540
TTK
1.535,00 2,72 7.675
MTUR
4.700,00 0,00 0
22.10.2021
MBI10 5.970,58 1,31% 22.10.2021 13:59:55 Мин.: 5.893,33 Макс.: 5.970,58
Пазарна капитализација (МКД) 148.420.747.987
Коефициент цена/добивка 16,65
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,71
OMB 133,72 0,00% 22.10.2021 08:11:57 Мин.: 133,72 Макс.: 133,72
Пазарна капитализација (МКД) 2.907.231.892
Комерцијална
Комерцијален оглас
Roundtable
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
SBT 3.111,72 3,72
GRNT 1.400,00 2,80
TTK 1.535,00 2,72
TNB 27.999,01 1,83
KMB 10.874,31 1,39
22.10.2021
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
UNI 2.880,00 -0,28
22.10.2021
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
TEL 32.585.185.200 0,00
ALK 25.549.450.661 0,55
KMB 24.783.281.069 1,39
TNB 23.912.862.480 1,83
STB 23.864.748.626 0,00
22.10.2021
Шифра на ХВ Р/Е
ADIN 4,13
UNI 4,21
STB 12,19
TETE 12,55
KMB 12,78
повеќе 22.10.2021
Шифра на ХВ Р/В
RZEK 0,15
UNI 0,55
TETE 0,61
ADIN 0,75
GRNT 0,78
повеќе 22.10.2021
 1. Јавна опомена за котираното друштво Оранжерии Хамзали АД Струмица

  На седницата одржана на 20.09.2021 година Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена преку интернет страницата на Берзата...
 2. Котација на државни обврзници

  Ве известуваме дека согласно барање од страна на Министерството за финансии на Република Северна Македонија за котација на државни обврзници, почнувајќи од 19.10.2021 година...
 3. Главни акценти за периодот јануари - септември 2021 година

  Во продолжение преглед на тргувањето и главни акценти за периодот јануари - септември 2021 година
 4. Македонската берза заедно со МОН и со КХВ за прв пат го заѕвонија берзанското ѕвоно за финансиска писменост

  Македонската берза заедно со МОН и со КХВ за прв пат го заѕвонија берзанското ѕвоно со цел подигнување на свеста за важноста и неопходноста на финансиската писменост и инклузија
 5. Главниот извршен директор за Е-билтенот на МБА

  Главниот извршен директор на Македонска берза за рубриката „ВО ФОКУС“ пишува за првите девет месеци од 2021 годината.

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

 1. Јавна понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола - I емисија
  Во продолжение може да ги прегладате документите во врска со јавната понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола
 2. Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на АДИНГ АД Скопје чиј износ е помал од 25.000 евра
  Информации за регистрација и продажба-отуѓување на сопствени акции по пат на јавна понуда на АДИНГ АД Скопје...

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

 1. Намера за објавување на понуда за преземање на Тајмиште АД Кичево
  Намера за објавување на понуда за преземање на Тајмиште АД Кичево
 2. Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Скопски пазар АД Скопје
  Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Скопски пазар АД Скопје

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци