Издавачи кои известуваат за ККУ

Согласно член 42-а од Правилата за котација се објавува список на акционерски друштва коишто имаат обврска да известат за примена на Кодексот за корпоративно управување на Македонска берза со состојба 31.12.2022 година

рб Друштво
1 Алкалоид АД Скопје 
2 Гранит АД Скопје 
3 Комерцијална Банка АД Скопје 
4 Македонијатурист АД Скопје
5 Макпетрол АД Скопје 
6 Макстил АД Скопје
7 НЛБ Банка АД Скопје
8 Стопанска банка АД Скопје
9 ТТК Банка АД Скопје
10 УНИ Банка АД Скопје
11 Стопанска банка АД Битола
12 ОКТА АД Скопје
13 ВВ Тиквеш АД Кавадарци 
14 Витаминка АД Прилеп 
15 ЗК Пелагонија АД Битола 
16 Либерти АД Скопје
17 Македонски Телеком АД Скопје
18 Осигурување Македонија АД Скопје
19 Прилепска пиварница АД Прилеп
20 Раде Кончар - Апаратна техника АД Скопје
21 Реплек АД Скопје 
22 Тетекс АД Тетово 
23 Тутунски комбинат АД Прилеп
24 Фершпед АД Скопје 
25 Хотели-Метропол АД Охрид
26 Цементарница УСЈЕ АД Скопје 
27 Адинг АД Скопје 
28 Централна кооперативна банка АД Скопје