Roundtable
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
GRNT
1.499,60 0,47 7.105.094
KMB
11.086,82 -0,84 3.204.090
MPT
66.000,05 0,00 2.442.002
ALK
16.070,28 0,69 1.960.574
RMDEN20
92,10 -2,13 1.298.004
PPIV
32.998,00 -0,01 527.968
MTUR
4.400,00 0,00 220.000
TNB
22.709,00 -1,28 158.963
TETE
2.267,00 0,00 99.748
TTK
1.380,00 0,00 89.700
30.09.2022
Датум 30.09.2022
Вкупен промет-МКД 17.117.069
Официјален пазар 17.117.069
Редовен пазар 0
Блок трансакции 0
Трансакции 55
Капитализација котирани акции (МКД) 202.193.730.145
Добитници 2
Губитници 4
Без промена 5
Девизни курсеви
1 USD = 63,36 МКД     1 EUR = 61,50 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
GRNT
1.499,60 0,47 7.105.094
KMB
11.086,82 -0,84 3.204.090
MPT
66.000,05 0,00 2.442.002
ALK
16.070,28 0,69 1.960.574
MTUR
4.400,00 0,00 220.000
TNB
22.709,00 -1,28 158.963
TTK
1.380,00 0,00 89.700
SBT
2.699,00 0,00 0
STB
1.350,00 0,00 0
TEL
350,00 0,00 0
30.09.2022
MBI10 5.586,34 -0,09% 30.09.2022 13:58:33 Мин.: 5.553,28 Макс.: 5.593,10
Пазарна капитализација (МКД) 141.100.610.066
Коефициент цена/добивка 11,89
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,49
OMB 125,83 -0,29% 30.09.2022 09:55:43 Мин.: 125,83 Макс.: 126,19
Пазарна капитализација (МКД) 2.539.497.520
Комерцијална
Комерцијален оглас
Roundtable
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
ALK 16.070,28 0,69
GRNT 1.499,60 0,47
30.09.2022
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
RMDEN20 92,10 -2,13
TNB 22.709,00 -1,28
KMB 11.086,82 -0,84
PPIV 32.998,00 -0,01
30.09.2022
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
KMB 25.267.605.597 -0,84
ALK 23.002.243.489 0,69
TNB 19.394.871.249 -1,28
MPT 7.417.217.619 0,00
GRNT 4.605.836.949 0,47
30.09.2022
Шифра на ХВ Р/Е
MPT 5,26
TNB 8,74
KMB 10,85
TETE 11,68
PPIV 14,21
повеќе 30.09.2022
Шифра на ХВ Р/В
MZPU 0,14
TETE 0,58
PPIV 0,58
MTUR 0,73
GRNT 0,76
повеќе 30.09.2022
 1. Проширување на котација на државни обврзници

  Ве известуваме дека согласно барање од страна на Министерството за финансии на Република Северна Македонија за проширување на котација на државни обврзници, почнувајќи од 23.09.2022 година
 2. Интервју на Главниот извршен директор на Македонска берза за магазинот Капитал

  Во продолжение интервјуто на директорот на Македонска берза за новиот број на магазинот Kапитал
 3. Успешен Инвеститорски ден на Македонска берза

  Трета година по ред на Македонска берза успешно се одржа „Инвеститорски ден“ на којшто сите домашни физички лица имаа можност да тргуваат со акции на сите пазарни сегменти без да ги платат провизиите кон Берзата, ЦХДВ и овластените пазарни учесници
 4. Котација на државни обврзници

  Почнувајќи од 13.09.2022 година на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација нови државни обврзници
 5. Интервју на Главниот извршен директор на Македонска берза за порталот Фактор

  Во рамките на рубриката „Практики на иднината“ на AmCham North Macedonia во продолжение интервјуто на Главниот извршен директор на Македонска берза за порталот Фактор

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

 1. Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на Шпаркасе Банка АД Скопје
  Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на Шпаркасе Банка АД Скопје
 2. Јавна понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола - I емисија
  Во продолжение може да ги прегладате документите во врска со јавната понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

 1. Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
  Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
 2. Јавна понуда за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
  Јавна понуда за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци