Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 09 декември 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 07.12.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Фершпед АД Скопје – 20 обични акции
-ГТЦ АД Скопје – 86 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 4 приоритетнии акции
-Тутунски Комбинат АД Прилеп – 116 обични акции