Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 08 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 07.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Фершпед АД Скопје – 8 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 3 приоритетни акции
-Осигурување Македонија ВИГ АД Скопје – 152 обични акции
-ОИЛКО КДА Скопје – 335 обични акции