Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 07 март 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 04.03.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Гранит АД Скопје – 200 обични акции
-Макстил АД Скопје – 4.500 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 180 обични акции
-ФЗЦ 11 Октомври АД Куманово – 100 обични акции
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 24 обични акции
-РЖ Услуги АД Скопје – 395 обични акции
-Комерцијална Банка АД Скопје –10 обични акции
-Тетекс АД Тетово – 82 обични акции
-Алкалоид АД Скопје – 942 обични акции
-РЖ Економика АД Скопје – 981 обична акција
-Уготур АД Скопје – 26 обични акции