Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 07 ноември 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 04.11.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје - 9 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 9 обични акции
- Макстил АД Скопје - 200 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 3 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 181 обични акции
- Либерти АД Скопје - 300 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 40 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 76 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 19 приоритетни акции
- Уготур АД Скопје - 10 обични акции