Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 05 јануари 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 04.01.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Либерти АД Скопје - 778 обични акции
- Уготур АД Скопје - 26 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 24 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 36 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 467 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 23 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 22 обични акции