Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 30 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 29.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- НЛБ Банка АД Скопје - 1244 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 177 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 8344 обични акции
- Тетекс АД Тетово - 1498 обични акции
- Македонијатурист АД Скопје - 632 обични акции
- Стопанска банка АД Битола - 285 обични акции