Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 29 април 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 28.04.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Уготур АД Скопје – 36 обични акции
-РЖ Економика АД Скопје – 32 обични акции
-Макстил АД Скопје – 254 обична акција
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 34 обични акции
-Македонски Телеком АД Скопје – 617 обични акции
-Македонијатурист АД Скопје – 1 обична акција
-Грозд АД Струмица – 30 обични акции
-Макпетрол АД Скопје – 20 обични акции