Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 28 јуни 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 25.06.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје – 556 обични акции
- Уготур АД Скопје – 27 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 40 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 25 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје – 24 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 10 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје – 205 обични акции