Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 27 мај 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 23.05.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 629 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 28 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 29 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 547 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 47 обични акции
- Либерти АД Скопје - 911 обични акции
- ОКТА АД Скопје - 10 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 11 обични акции
- Уготур АД Скопје - 30 обични акции