Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 26 август 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 25.08.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Алкалоид АД Скопје - 10 обични акции
- Бетон АД Скопје - 5 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 16 обични акции
- Тетекс АД Тетово - 60 обични акции
- Гранит АД Скопје - 35 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 236 приоритетни акции
- Либерти АД Скопје - 77 обични акции