Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 26 јули 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 25.07.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Стопанска банка АД Скопје - 63 приоритетни акции
- Уготур АД Скопје - 30 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 28 обични акции
- Макстил АД Скопје - 625 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 2 обични акции