Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 25 јуни 2020

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 24.06.2020 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Макпетрол АД Скопје – 1 обична акција
-Комерцијална Банка АД Скопје – 10 обични акции
-Макстил АД Скопје – 361 обична акција
-ТТК Банка АД Скопје – 50 обични акции
-ВВ Тиквеш АД Кавадарци – 20 обични акции
-Гранит АД Скопје – 63 обични акции
-Охридска Банка АД Скопје – 20 обични акции
-Алкалоид АД Скопје – 40 обични акции
-Фершпед АД Скопје - 18 обични акции.