Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 25 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 23.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-РЖ Техничка контрола АД Скопје – 2.001 обична акција
-Уготур АД Скопје – 31 обична акција
-РЖ Економика АД Скопје – 28 обични акции
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 29 обични акции
-Либерти АД Скопје – 933 обични акции
-Трготекстил-малопродажба АД Скопје – 312 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 560 обични акции
-Скопски пазар АД Скопје – 10 обични акции
-Макстил АД Скопје – 644 обични акции