Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 22 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 21.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-  Алкалоид АД Скопје – 170 обични акции
-  РЖ Техничка контрола АД Скопје – 10 обични акции
-  Уготур АД Скопје – 28 обични акции
-  РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 26 обични акции
-  Стопанска банка АД Скопје – 700 обични акции
-  Макстил АД Скопје – 579 обични акции
-  АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје – 503 обични акции
-  РЖ Економика АД Скопје – 25 обични акции
-  Комерцијална банка АД Скопје – 2.000 обични акции
-  Либерти АД Скопје – 838 обични акции
-  Макпетрол АД Скопје – 148 обични акции
-  РЖ Услуги АД Скопје – 213 обични акции