Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 22 мај 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 21.05.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје - 24 обични акции
- Макстил АД Скопје - 562 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 2 обични акции
- Дебарски бањи Цапа АД Дебар - 31 обични акции
- Либерти АД Скопје - 815 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 207 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 25 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 10 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 489 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 70 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 11 приоритетни акции
- Уготур АД Скопје - 27 обични акции