Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 22 април 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 19.04.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Услуги АД Скопје - 153 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 19 обични акции
- Макстил АД Скопје - 160 обични акции
- Гранит АД Скопје - 232 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 2 приоритетни акции
- Уготур АД Скопје - 20 обични акции