Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 22 ноември 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 21.11.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макпетрол АД Скопје - 26 обични акции
- Аутомакедонија АД Скопје - 25 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 16 приоритетни акции
- Тетекс АД Тетово - 7 обични акции