Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 20 мај 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 19.05.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Алкалоид АД Скопје – 67 обични акции
- Стопанска Банка АД Скопје – 6 приоритетни акции
- ЗК Пелагонија АД Битола – 68 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 51 обични акции