Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 20 март 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 19.03.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 30 обични акции
- Либерти АД Скопје - 958 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 575 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 206 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 28 обични акции
- Стопанска банка АД Битола - 25 обични акции
- Уготур АД Скопје - 59 обични акции
- Мода АД Свети Николе - 3.221 обични акции
- Раде Кончар- Апаратна техника АД Скопје - 70 обични акции
- Макстил АД Скопје - 1.221 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 12 обични акции
- НЛБ Банка АД Скопје - 4 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 18 обични акции