Бришење на издавачот Макпетрол АД Скопје од „Листата за набљудување“
вторник, 02 април 2024

Ве известуваме дека на 02.04.2024 година Берзата изврши бришење на издавачот Макпетрол АД Скопје од „Листата за набљудување“ што се објавува на веб страница на Берзата, поради тоа што е завршена понудата за преземање на друштвото од страна на преземачот Оилко КДА Скопје. 

Макпетрол АД Скопје беше внесен на 26.12.2023 година на „Листата за набљудување“ согласно 61-а од Правилата за котација, поради објавена намера за објавување понуда за преземање на друштвото од страна на Оилко КДА Скопје.