Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 02 февруари 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 01.02.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Гранит АД Скопје - 9 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 650 обични акции
- ГТЦ АД Скопје - 217 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 215 обични акции
- ОКТА АД Скопје - 611 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 2200 обични акции
- ВВ Тиквеш АД Кавадарци - 63 обични акции