Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 02 октомври 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 29.09.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 485 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 21 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 220 обични акции
- Либерти АД Скопје - 703 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 178 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 22 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 421 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 72 обични акции
- Гранит АД Скопје - 700 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 9 обични акции
- Уготур АД Скопје - 23 обични акции