Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 17 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Комерцијална Банка АД Скопје – 411 обични акции
-РЖ Техничка контрола АД Скопје – 9 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 431 обична акција
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 22 обични акции
-Либерти АД Скопје – 718 обична акција
-РЖ Услуги АД Скопје – 182 обични акции
-Алкалоид АД Скопје – 276 обични акции
-РЖ Економика АД Скопје – 21 обична акција
-Уготур АД Скопје – 24 обични акции