Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 17 октомври 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.10.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Гранит АД Скопје - 220 обични акции
- Макстил АД Скопје - 1.182 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 22 обични акции
- Либерти АД Скопје - 150 обични акции
- Оилко КДА Скопје - 220 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 3 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 9 приоритетни акции
- Тетекс АД Тетово - 259 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 68 обични акции
- Уготур АД Скопје - 23 обични акции