Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 16 март 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 15.03.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 605 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 27 обични акции
- Уготур АД Скопје - 29 обични акции
- ЗК Пелагонија АД Битола - 54 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 40 обични акции
- ОКТА АД Скопје - 18 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 223 обични акции