Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 13 јули 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 12.07.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- ОКТА АД Скопје - 47 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 100 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 6 обични акции
- Славеј АД Скопје - 50 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје – 1.500 обични акции