Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 13 февруари 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 12.02.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје–190 обични акции
- Макпетрол АД Скопје–20 обични акции
- Стопанска Банка АД Скопје–1.555 приоритетни акции
- РЖ Услуги АД Скопје–880 обични акции
- Гранит АД Скопје–600 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје–600 обични акции
- Стопанска Банка АД Скопје–467 обични акции
- Макстил АД Скопје–1.500 обични акции
- Триглав Осигурување АД Скопје–140 обични акции
- Трготекстил Малопродажба АД Скопје–1.402 обични акции
- Уготур АД Скопје–1.000 обични акции