Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 11 декември 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 07.12.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Дебарски бањи Цапа АД Дебар - 31 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 23 обични акции
- Либерти АД Скопје - 787 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 200 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 24 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 472 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 4 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 10 обични акции
- Уготур АД Скопје - 26 обични акции
- Цементарница УСЈЕ АД Скопје - 50 обични акции