Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 11 јануари 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 10.01.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Алкалоид АД Скопје - 56 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 22 обични акции
- Уготур АД Скопје - 24 обични акции
- Макстил АД Скопје - 507 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 9 обични акции
- ГД-Тиквеш АД Кавадарци - 39 обични акции
- ВВ Тиквеш АД Кавадарци - 334 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 23 обични акции
- Либерти АД Скопје - 735 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 150 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 441 обична акција
- Комерцијална банка АД Скопје - 134 обични акции