Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 10 мај 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 09.05.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Комерцијална банка АД Скопје - 375 обични акции
- Македонијатурист АД Скопје - 800 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 25 обични акции
- Стопанска банка АД Битола - 137 обични акции