Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 10 декември 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 09.12.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Макпетрол АД Скопје – 19 обични акции
-РЖ Услуги АД Скопје – 263 обични акции
-Алкалоид АД Скопје – 179 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 149 приоритетнии акции
-РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 13 обични акции
-Уготур АД Скопје – 34 обични акции
-Аутомакедонија АД Скопје – 32 обични акции
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 32 обични акции
-Македонски Телеком АД Скопје – 594 обични акции
-Макстил АД Скопје – 715 обични акции