Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 10 јануари 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 05.01.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-    Уготур АД Скопје – 14 обични акции
-    Макстил АД Скопје – 291 обични акции
-    РЖ Техничка контрола АД Скопје – 5 обични акции
-    РЖ Економика АД Скопје – 12 обични акции
-    РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 13 обични акции
-    Либерти АД Скопје – 380 обични акции.