Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 04 април 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 03.04.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 31 обична акција
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 11 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 240 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 540 обични акции
- Макстил АД Скопје - 652 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 28 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 29 обични акции
- Либерти АД Скопје - 945 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 567 обични акции