Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 02 февруари 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 01.02.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 881 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 39 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 766 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 15 обични акции
- Уготур АД Скопје - 42 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 37 обични акции
- Либерти АД Скопје - 1.277 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 183 обични акции